27-09-08

Jazz

Op vrijdag 24 oktober 2008 komt Pascal Niggenkemper Trio naar Rijkevorsel. Bassist Pascal Niggenkemper wordt in 1978 in Frankrijk geboren. Reeds op jonge leeftijd leert hij piano en viool spelen. Wanneer hij op zijn zeventiende de jazz en geïmproviseerde muziek ontdekt, begint hij ook te musiceren op de contrabas. Twee jaar later verhuist hij naar Keulen om er jazz en klassieke bas te studeren. In 2005 krijgt hij een beurs en trekt hij naar New York om er zijn studies te vervolmaken aan The Manhattan School of Music. Tijdens en na zijn studies werkt hij samen met o.m. Maria Schneider, Frank Gratkowski, Rudi Mahall, Gunter Schuller en Louis Sclavis.
Robin Verheyen (Turnhout, 1983) is reeds een vertrouwd gezicht in Rijkevorsel. Met zijn eigen trio, Rainbow Rhythms, het Giovanni Falzone European Ensemble en The Wrong Object speelde hij er reeds fantastische concerten. Op dit moment leidt hij een eigen internationaal kwartet met drummer Dré Pallemaerts, bassist Nic Thys en de Amerikaanse pianist Bill Carrothers. Eerder dit jaar verscheen hun debuutcd ‘Painting Spaces’ bij het W.E.R.F-label. Sinds kort woont hij in New York waar hij studeert bij saxofonist Dave Liebman.
De Amerikaanse Tyshawn Sorey (Newark, 1980) behoort tot de creatiefste drummers van zijn generatie. Het lijstje muzikanten waarmee hij samenwerkte, is bijgevolg ook indrukwekkend: Misha Mengelberg, Anthony Braxton, Dave Douglas, Marc Ribot, John Zorn, Steve Coleman, Wadada Leo Smith, Muhal Richard Abrams en vele anderen. Hij leidt zijn eigen groep Oblique en geeft les aan de School for Improvisational Music in Brooklyn en aan de New School University in New York.
Deze drie fantastische artiesten samen vormen het Pascal Niggenkemper Trio. Hiervoor putten ze inspiratie uit de Europese geïmproviseerde muziek, de 20ste-eeuwse gecomponeerde muziek en het leven in de smeltkroes van culturen die New York is. Pascal Niggenkempers composities laten veel ruimte voor improvisatie en evolueren voortdurend. Omgekeerd kunnen vrije improvisaties de vorm van composities aannemen. De muziek klinkt spontaan, poëtisch, energiek en humoristisch. Te ontdekken!
Pascal Niggenkemper (contrabas)
Robin Verheyen (tenorsax & sopraansax)
Tyshawn Sorey (drums)
Voor meer info: www.desinger.be

15:45 Gepost door Maria in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.