03-09-08

Weerbaarheidscursus

Op donderdag 18 en 25 september en 2 en 9 oktober 2008 organiseert Ziekenzorg CM Turnhout een Weerbaarheidscursus: Voeding. Telkens van 13.30 tot 16.30 uur in de Taverne De Zotte Morgen, Larumseweg 103, 2440 Geel.
Gezonde voeding is een actueel thema. Maar wat zijn nu die principes van een gezonde voeding? Welke voedingsstoffen zijn belangrijk en welke niet? Als je ook nog rekening moet houden met een chronische ziekte dan is het niet zo eenvoudig om een lekkere maaltijd te bereiden én daarbij dagelijks alle nodige voedingsstoffen aan bod te laten komen. Deze cursus bied je een combinatie van theorie en praktijk rond gezonde voeding. Je wordt wegwijs gemaakt in de verschillende voedingselementen en bestanddelen. We werken aan de hand van voorbeelden, recepten… Ook de bereidingswijze komt aan bod. Niet alleen ‘wat’ maar ook ‘hoe’ je eet is immers belangrijk. We hebben aandacht voor seizoensgebonden voeding, de kostprijs van voeding… Je krijgt heel wat tips om mee aan de slag te gaan, bijvoorbeeld als je je gezinsmenu wilt afstemmen op jouw voedingsnoden. Verwacht geen individueel dieetadvies, hiervoor moet je op consultatie bij een diëtiste. We geven wel algemene informatie mee rond bepaalde ziektebeelden. Zo kan je eraan werken om je voedingsgewoonten op lange termijn aan te passen.Enkel chronisch zieke personen jonger dan 65 jaar, kunnen deelnemen aan deze cursus.
Kostprijs:
€ 10 voor CM-leden met verhoogde tegemoetkoming
€ 20 voor CM-leden
€ 60 voor niet CM-leden
Inschrijven kan bij Ziekenzorg CM Turnhout op het nummer 014 40 34 76 of via mail ziekenzorg.turnhout@cm.be of www.ziekenzorg.be

07:57 Gepost door Maria in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.