03-09-08

Informatienamiddag

InformatienamiddagOp maandag 22 september 2008 organiseert Ziekenzorg CM Turnhout een Informatienamiddag: Muziektherapie. Muziektherapie is psychotherapie met muziek. Er worden geen gesprekken gevoerd, maar verhalen komen boven door te musiceren. De muziek geeft vorm aan jouw verhaal en belevingen. Dit kan zowel actief door te zingen, musiceren… als passief door muziek te beluisteren. Alles verloopt in een veilige sfeer. Muziek ervaren, is ervaren met het lichaam. Het gaat om spanning en ontspanning. Muziek schept vaak spontaan vertrouwen. Iedereen die dat wenst, komt in aanmerking voor muziektherapie. Het is dus niet zo dat bepaalde ziektebeelden meer in aanmerking komen voor deze therapie dan andere. Je hoeft ook niets van muziek te kennen om eraan te beginnen. Ook voor chronische pijnpatiënten kan muziektherapie iets betekenen. De muziek kan de pijn soms doen vergeten. De rust die de muziek met zich kan meebrengen kan zorgen voor een rustige ademhaling, ontspanning van de spieren. In deze infosessie kom je volgende dingen te weten:
Wat is muziektherapie?
Wie kan geholpen worden met muziektherapie?
Hoe verloopt een consultatie?
Welke indrukken kan muziek nalaten?
We laten ook in de praktijk zien wat dit kan betekenen. De lesgevers zijn lid van de Vlaamse beroepsvereniging van muziektherapeuten.Zowel langdurig zieke als gezonde personen jonger dan 65 jaar kunnen deelnemen.
Dit gaat door in de Linde, Kasteelstraat 67, 2470 Retie, van 13.30 tot 16 uur.
Kostprijs voor spreker en koffie of thee tijdens de pauze:
€ 2,5 voor CM-leden met verhoogde tegemoetkoming
€ 5 voor CM-leden
€ 8 voor niet CM-leden
Inschrijven kan bij Ziekenzorg CM Turnhout op het nummer 014 40 34 76 of via mail ziekenzorg.turnhout@cm.be of www.ziekenzorg.be

07:55 Gepost door Maria in Algemeen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.